Swipe to the left

Sedm tipů, aby koupelna byla trendy

Blíží se vaše představy o koupelně nejnovějším stylům? Co je dnes v koupelnách in?

Sedm tipů, aby koupelna byla trendy

Fenomén mramor
Symbol vznešenosti a působivé elegance, taková je charakteristika mramorového povrchu. Mramor je vhodný pro téměř každý interiér. Velké oblibě se těší především čisté a vzdušné varianty světlého mramoru – kararský, pernštejnský, šternberský či sněžníkovský. Mramor dokáže prostor opticky zvětšit, vypadá velmi dobře také v kombinaci s mozaikovými druhy obkladů ve světlém odstínu nebo v kontrastních tmavých řešeních, dá se dobře udržovat, je hygienický, stálobarevný, odolný… Mramor již není o financích. Dokonalé imitace tohoto materiálu jsou téměř k nerozeznání a jsou dostupnější než kdy dřív.

Doba kamenná
Stále větší oblibě se těší přírodní dekory. Neuvěřitelný zájem je především o velkoformátové dlažby s povrchovou úpravou betonu či hrubé omítky. Uplatňují se nejen jako dlažba v mokrých a namáhaných zónách, ale také jako dekorativní obklady stěn. Industriální šedivé odstíny se navíc velmi dobře kombinují s doplňky výraznějších barev. Takový přínos oceňují především majitelé moderních domácností, kteří preferují velké formáty. Mnohdy jsou dekory inspirovány sedimenty dalekých zemí, proto si můžete svůj interiér vybavit exotickou cizinou. Kámen je především nadčasový!

Imitace dřeva
Již řadu let se dekory dřeva vyhřívají na výsluní zájmu architektů a jsou středobodem zákaznického zájmu. Tento trend lichotí snad každému prostoru včetně koupelny, kde se dříve dřevo s obavou o životnost materiálu téměř nepoužívalo. Dřevěné motivy opticky i pocitově příjemně interiér zateplí. Keramické materiály vlhku dokonale odolávají. Jsou cenově dostupnější, mají dlouhou životnost a dokonalý výsledný efekt. Velké díky za autentickou stopu přírody v koupelnách právem patří moderním tiskovým technologiím s 3D efektem. V oblasti imitace dřeva je velmi velký výběr dekoru i velikostí.

Modulárně a bez úchytek
Odlehčenou podobu prezentují nejen výrobci interiérového, ale především výrobci koupelnového nábytku. V koupelnách se využívají modulární nábytkové prvky, které umožňují přizpůsobit prostor individuálním potřebám. Z nábytku tak mizí úchyty, na ovládání dvířek se využívají různé technologicky propracované mechanismy. Po estetické stránce hrají prim matné a polomatné povrchy či struktury dřeva a jiných přírodních materiálů. Pokud to interiér dovolí, některé skříňky se zapouští do stěn, čímž se šetří prostor.

Barevné mámení
Trendy v oblasti sanitární keramiky v posledních letech předčí odvahu designérů klasického interiérového nábytku. Základem moderních koupelen jsou solitérní či levitující řešení. Navíc jsou podpořeny extravagantním barevným provedením. Zatímco vnitřní části zůstávají tradičně bílé, vnější části hrají všemi možnými odstíny. Výhodou pestré palety barev je možnost sladění s obkladem zdí a podlahy v koupelně a velká míra zútulnění.

Luxusní povrch
Když dnes přijdete do „koupelnového“ klenotnictví, nabídku vám zkomplikují exkluzivní varianty moderních povrchových úprav. Chromovaný povrch se stává usedlým. Baterie v bílé, černé, v měděné, růžově zlaté či bronzové úpravě v kartáčovaném i leštěném zpracování jsou právě vrcholem vytříbeného vkusu. Co baterie, to šperk! Podobné je to i s využitím skla, porcelánu nebo dokonce křišťálu.

Ikonická hravost
Úspěch spolupráce významných výrobců koupelnového vybavení se světově uznávanými designéry byl již tolikrát potvrzen, že málokterá úspěšná firma usnula na vavřínech a neprezentuje se mimo jiné také exkluzivními, designem podpořenými kolekcemi. Většinou jde o vysoce efektní, téměř mistrovská díla, která si právem zasluhují solitérní instalaci.

Design je stále v popředí
Mnoho inspirace najdete na našich koupelnových studiích. Uvedené fakty si tak budete moci ověřit v praxi a vše si prohlédnete pěkně z blízka. Stačí si jen dohodnout termín setkání.

  • Dostatek úložného prostoru
  • Větší fotmáty dlažby
  • Nebojte se experimentovat
  • Variace obkladů
  • Elegantní světlý mramor
  • Nechte vyniknout nábytku
  • Trocha přírody
  • Umyvadlo na desce
  • Řešení pro větší rodinu