Swipe to the left

Pět chyb při výběru umyvadla

Poradíme, čemu se vyvarovat při tak zdánlivě banálním postupu, jakým je vybírání umyvadla.

Pět chyb při výběru umyvadla

Říká se, že v koupelně strávíte nejvíce času u umyvadla, i když můj osobní názor je, že ženy stráví nejvíce času u zrcadla, ale většinou zrcadlo je v blízkosti umyvadla, které v určitém okamžiku většinou slouží jako podstavec pod různá líčidla. Ať tak nebo tak, umyvadlo je velmi důležitým prvkem v koupelně. Jeho výběr proto nesmíme uspěchat a věnujeme mu náležitou pozornost.

Výběr je náročný i díky rozmanitému výběru. Rozhodně to není jen o tom, zda vybrat pouze bílé či barevné, ale především, zda bude závěsné, nábytkové, zápustné, na desku, jaký materiál, protože keramiku může nahradit i sklo, dřevo, kov, umělý kámen a další. Zvolíme to bezotvorové, nebo to s přepadem, samostatné, nebo půjde o dvojumyvadlo, bude čtvercové, kulaté, elipsovité. Nebo bude stačit umývátko? Jen tento stručný přehled dává tušit, že výběr umyvadla není dílem okamžiku.

Návodem pro vás může být v prvé řadě grafický návrh koupelny a případná rada odborníků. Začíná to našimi potřebami, velikosti rodiny, koupelny, její barevností, dispozičním uspořádáním a podobně. Naši koupelnoví specialisté mají pro vás několik rad, které vznikly na základě zákaznických požadavků a jejich zkušeností.

  1. Nekontrolování velikosti prostoru
    Klienti často vybírají umyvadlo bez předchozího měření prostoru, což může vést k nevhodné velikosti umyvadla a následnému problému s instalací.
  2. Nepřemýšlení o potřebách
    Berte v potaz potřeby vaší domácnosti, například pokud potřebujete více místa pro úklid, či se ráno v koupelně potká více členů rodiny.
  3. Nesprávné umístění
    Pozor na ergonomii koupelny, vybírejte pro umyvadlo i vhodné místo, aby nepřekáželo při pohybu v koupelně či užívání samotného umyvadla.
  4. Nedostatek kvality
    Všichni chceme vždy skvělý výrobek, za nízkou cenu. Na našich koupelnových studiích vyberete jen z kvalitních výrobců. No-name výrobky mohou vést k praskání keramiky nebo opotřebení umyvadla v průběhu kratšího času, než u značkových.
  5. Nábytek
    Často klienti chtějí dokoupit skříňku pod umyvadlo až po nějakém čase, pro některá umyvadla je ale nosným prvkem skříňka a není možné jej namontovat samostatně, stejně tak může při časové prodlevě dojít k ukončení výroby skříňky. Také je málo rozšířená informace, že různé skříňky a umyvadla mezi sebou nejsou kompatibilní. Vždy se informujte u našich prodejců.

Proto dbejte na propojení umyvadla se samotnou koupelnou i ostatním vybavením koupelny, umístění, aby v okolí bylo dostatek prostoru, na rozměr, protože nikoho nebaví neustále utírat postříkané okolí umyvadla. My víme, jaké mohou nastat potíže, ale zároveň umíme pomoci. Proto jste srdečně zváni do našich koupelnových studií, kde vám rádi poradíme, zpracujeme grafický návrh a především pomůžeme nejen s výběrem umyvadla ale i ostatních součástí koupelny.