Swipe to the left

Veletrh ISH 2023

Největší veletrh vytápění a sanity na světě!

Veletrh ISH 2023

Letošní veletrh ISH v německém Frankfurtu nad Mohanem, na který jsme vypravili rekordní počet 100 našich kolegů cílil primárně na udržitelnou budoucnost v oblasti energetiky a hospodaření s vodou. Veletrh přinesl opět nadčasové, ale i designové novinky, kde se výrobci zaměřili zejména na rozšíření barev a povrchů u všech typů sortimentů pro vybavení koupelen. O vybrané novinky bychom se s vámi rádi podělili.

Dovolte nám tedy představit některé z nich, které nás zaujaly v oblasti vybavení koupelen, od našich dodavatelů. Pro fanoušky chytrých domácností byla vyvinuta výrobcem Kludi nadčasová baterie, kterou můžete ovládat přes hlasového Google asistenta. Stačí tak vyslovit pár slov a baterie se spustí, nebo naopak vypne.

Pokud příliš neholdujete ovládání domácnosti hlasem, ale přesto byste si rádi do domácnosti pořídili úspornou a moderní baterii, můžete sáhnout po další novince od tohoto výrobce, takzvané elektronické baterii, která díky senzoru spustí proud vody pohybem jednoho prstu a po ukončení mytí se automaticky vypne.

Taktéž výrobce Hansgrohe myslí na budoucnost a vyvinul tak nové podomítkové těleso, které je nejen recyklovatelné, ale také umožňuje jednoduchou a rychlou montáž, která bude tzv. „beze zbytků“. V tomtéž duchu se nese i koncept Eco Smart, kde se sprchové příslušenství vyrábí z recyklovaných materiálů. Úplnou novinkou v nabídce společnosti Hansgrohe je rozšíření sortimentu v podobě sanitární keramiky.

Další inovace, které si zasloužily naší pozornost, byly od firmy Kaldewei, která představila nespočet nových barev a tvarů smaltovaných van, sprchových vaniček, až po umyvadla. Z důvodu používání vysoce kvalitní smaltované oceli zaručují dlouhou životnost a zároveň vám díky velkému portfoliu barev dovolí být naprosto jedineční. Novinkou v nabídce tohoto výrobce jsou také designové odtokové žlaby v 5 barevných provedeních.

Naše nadšení pokračovalo u významného dodavatele TOTO, který nás na ISH opět přesvědčil o svém zaslouženém vysokém postavení na trhu. Tento japonský výrobce keramiky se zaměřuje nejen na kvalitu a design, ale především na hygienu a údržbu. Veškeré toalety, ať už standardní závěsné, nebo s bidetovací funkcí, jsou propracované tak, aby byly co nejhygieničtější a také téměř bezúdržbové. Nyní nás mimo to ohromili novou volně stojící masážní vanou, ve které je součástí těla podhlavník, který si můžete volně nastavovat tak, abyste se v ní cítili co nejkomfortněji.

Významných dodavatelů byla na veletrhu celá řada. Vynikaly nejen velkolepými expozicemi, ale i novinkami v sortimentu. Postupně Vás budeme seznamovat s dalšími z nich.