Swipe to the left

KALDEWEI: Přirozený design z Berlína

Kaldewei spolu s Anke Salomon navrhl novou kolekci koupelnového vybavení. Ve svém oboru zkušená berlínská designérka stojí hned za třemi výrobkovými řadami, jejichž charakteristickou zvláštností je přirozené a smysly vnímané pojetí tvaru.

KALDEWEI: Přirozený design z Berlína

„Materiál měkce plyne od precizního okraje vany zcela jemně směrem dovnitř,“ popisuje Anke Salomon charakteristickou designovou estetiku. Konkrétně se jedná o koupací vanu Incava, Meisterstück Incava a modelovou řadu Silenio, sestávající z koupací vany a umyvadla.

V rámci řady Silenio lze vzájemně harmonicky kombinovat koupací vanu a umyvadlo. Také Silenio se vyznačuje mimořádně měkkým průběhem linií ve vnitřním prostoru. Pro tuto vanu je charakteristický plochý okraj vysoký pouhých 20 milimetrů a nezvykle malé poloměry rohů. Tyto designové prvky nechávají koupací vanu Silenio opticky splynout s koupelnou. Na přirozený vzhled koupací vany Silenio navazují také sladěná umyvadla Silenio. Kontury pozvolna plynoucí z obou stran směrem dovnitř umyvadla vyúsťují do měkké prohlubně, která je v napínavém kontrastu se strmě se svažující zadní částí umyvadla a velkorysou odkládací plochou. Umyvadlo tak nabízí dostatek místa pro armatury a koupelnové potřeby.