Swipe to the left

Černé prvky vévodí moderním koupelnám

Trendy letošního roku ctí barvu v koupelně.

Černé prvky vévodí moderním koupelnám

Černá barva běžně evokuje smutek, to ale neplatí v koupelně, kde se naopak černá stala symbolem elegance. Nyní je hitem v mnoha moderních a designových koupelnách. Vyniká i v dnešních oblíbených vintage a industriálních stylových koupelnách. Malé bílé obklady a černé zařizovací prvky, taková je koupelna letošního roku. Na co si ale při výběru černých prvků dát pozor?

Vhodné kombinace

Černá barva má tendence pohlcovat světlo, proto je zde důležité zamyslet se nad použitými materiály a řídit se vyzkoušenými pravidly. Tím základním je, že černé prvky skvěle vyniknou na bílém podkladu, aby koupelna nepůsobila sterilním dojmem. Můžete ji doplnit o patchworkové dekory. Stejně tak dobře funguje dřevo s černou.
Tip: Nebojte se většího množství spár a využijte malých, obdélníkových obkladů, například Marazzi Hello, díky kterým vytvoříte punc vintage stylu. Pokud byste chtěli doplnit o patchwork, doporučujeme sérii D Segni.

Jiný materiál, jiný odstín

Vždy se vyplatí zamýšlet se nad koupelnou, jako nad kompaktním celkem. Nevyplatí se kombinovat příliš mnoho materiálů od různých výrobců. Každý dodavatel přirozeně využívá jiné materiály a postupy. Volte raději baterie i doplňky od výrobce jednoho. Stejně tak umyvadlo, klozet, bidet a další prvky zvolte jednotné.
Tip: Řada Grohe Essence v barvě hard graphite skvěle ladí k sérii doplňků Essentials ve shodném odstínu.

Sprchový kout jako dominanta

Černá dává skvěle vyniknout také profilům sprchových koutů a dobře to ví i výrobci. Prakticky v naší nabídce nenajdete výrobce, který by nenabízel černé sprchové kouty. Pokud chcete koupelnu v industriálním stylu, nabízí se přímo kout Easy značky Sanswiss. Pokud hledáte subtilní vzdušné prvky, využijte výrobce HÜPPE .
Tip: Řadu HÜPPE můžete doplnit o trendy poličky Select +, které přiděláte bez vrtání.

Údržba

Pokud máte příliš tvrdou vodu a tím pádem i obavy ze skvrn od vodního kamene a jejich likvidaci, můžete využít výrobky společnosti Villeroy & Boch, jejichž prvky jsou ošetřené antiadhezivní vrstvou, zabraňující usazování nečistot.
Tip: ucelenou řadu sanity nabízí série Memento 2.0.

Přijďte si vybrat

V našich koupelnových studiích vám rádi poradíme s výběrem, technickým řešením a popřípadě doporučíme i další vybavení koupelny, od dalších renomovaných výrobců. Vybírat můžete i v pohodlí vašeho domova mezi nepřeberným množstvím baterií a sanity z našeho katalogu produktů.

  • cerna_koupelna_1
  • cerna_koupelna_2
  • cerna_koupelna_3
  • cerna_koupelna_4
  • cerna_koupelna_5
  • cerna_koupelna_6