Swipe to the left

Barevné spáry jsou trendem koupelen

Spárovací hmoty v mnoha odstínech od Mapei se snadno čistí a mají i další přednosti.

Barevné spáry jsou trendem koupelen

Pokud potřebujete vyspárovat koupelnu, nalepit obklady nebo dlažbu a na závěr vše doladit vhodnou spárovací hmotou, získáte cenného pomocníka v podobě produktů od firmy Mapei. O jejich kvalitních hydroizolačních hmotách jsme vás již informovali, ale tentokrát vám poradíme se spárovacími hmotami.

Vždy máte na výběr

Než se pustíte do práce, je užitečné získat dostatek informací. Platí to i o výběru spárovací hmoty, již dávno neplatí, že spáry musí být pouze bílé. Nevzhledná spárovačka dokonce může zkazit dojem z dekorativního obkladu, nebo krásné mozaiky. Ale podle čeho vybrat?

Vsaďte na výsledek

Koupelna na míru, drahé dlaždice a mistrně vyskládaná mozaika kolem zrcadla. Teď už jen najít vhodný odstín spárovačky, aby vše dokonale ladilo. V tomto ohledu je vynikajícím řešením spárovací hmota Kerapoxy Design a můžete si namíchat přesně takový odstín, jaký si přejete.

Spárovací hmotu Kerapoxy Design, vyrábí Mapei ve 32 základních barvách. Barvy se dají snadno kombinovat, a tím si můžete vytvářet požadovaný odstín. Docílit lze i poloprůsvitného efektu, nebo spárovačku můžete smíchat s výrobkem Mapeglitter a získat tak metalický efekt. Je vynikající především pro dekorativní spárování skleněných mozaik,keramiky a přírodního kamene.

Konzistencí se blíží cementové spárovací hmotě a lze ji použít pro užší spáry. Výborně se zpracovává na skleněných mozaikách, zvyšuje estetickou hodnotu spárovaného materiálu.

Výběr i snadná údržba

Obklady a dlažby by měly být nejen hezké, ale hlavně praktické. Úklidem a běžným využíváním dochází k přirozenému opotřebení „spárovačky“. Praktické řešení přináší spárovací epoxidová hmota Kerapoxy. Má totiž minimální nasákavost, tudíž se tolik nešpiní. Snadno a rychle se čistí. Bezchybný vzhled a barvu si zachová dlouhá léta. Spárovací hmotu Kerapoxy, vyrábí Mapei ve 20 různých barvách.

Další předností je vysoká chemická odolnost. Tu zajistí použitá trvanlivá barviva, proto je po mnoha letech stálobarevná. Podle slov obkladačů, kteří si značku Mapei oblíbili, snadno se s kvalitním produktem pracuje a lehce se vytvoří finální povrch. Zpracování je jiné než u cementových spárovaček, vyžaduje pečlivost a přesnost, ale výsledek stojí za to. Důležitá je i vysoká mechanická a chemická odolnost. Kerarapoxy je použitelný i jako lepidlo. Díky své vysoké chemické odolnosti se Kerapoxy skvěle hodí tam, kde potřebujete dokonalé hygienické prostředí.

Na co si dát pozor?

U obou produktů Kerapoxy a Kerapoxy Design si dejte pozor především na dodržení pokynů pro správné zpracování. Dodržujte správný poměr složek podle návodu a hmotu nikdy nemíchejte od oka. V případě použití pouze částečného množství výrobku používejte pro rozvážení elektronickou váhu. Abyste spárovací hmotu dostatečné zamíchali, budete potřebovat nízkootáčkové elektrické míchadlo – ruční zamíchání nestačí. Povrch, který budete spárovat, musí být dokonale čistý a odmaštěný. Minimální teplota podkladu musí být 10°C.

Častou chybou bývá spárování do mokré či vlhké spáry (přebytek vody z dočištění stěn, případně nevyzrálý cementový tmel), proto doporučujeme nejprve vyspárovat dlažbu, počkat, až spárovačka vyzraje a až poté spárovat obklady a dlažby.

Ultracolor Plus pro vlhká prostředí

Spárujete-li dlažbu v koupelně nebo prádelně, budete se leckdy muset vypořádat s vlhkostí, která nahrává tvorbě plísní. Použijte proto spárovačku Ultracolor Plus a zabijete hned „dvě mouchy jednou ranou“. Plíseň nemá šanci a barva bude krásně jednotná. Spárovací hmotu Ultracolor Plus se vyrábí ve 40 barevných odstínech. Rychle tvrdnoucí, hydrofobní (odpuzuje vodu a díky tomu se méně špiní). Technologie BioBlock®, použitá při výrobě tohoto produktu, zabraňuje ve vlhkém prostředí tvorbě a bujení různých typů plísní na povrchu spár. Oproti standardním spárovacím hmotám má rychlejší průběh tuhnutí. Proto oceníte možnost aplikace v prostorách, které potřebuji rychle uvést do provozu.

Díky svým hydrofobním vlastnostem se Ultracolor Plus skvěle hodí pro venkovní fasády, na balkony, terasy, do bazénů a koupelen. Dále jej můžete využít v prostorách, kudy denně prochází tisíce lidí – například supermarkety, restaurace nebo letiště). Je velmi trvanlivý a snadno se čistí. S dalšími materiály i postupy se seznamte přímo na stránkách výrobce a na jednotlivých koupelnových studiích, kde vám rádi zapůjčíme i vzorník.

  • Barva_11
  • Barva_12
  • Barva_13