Swipe to the left

Vany pro romantiku ve dvou

Vana může být místem nejen relaxace a odpočinku, ale i romantiky.

Vany pro romantiku ve dvou

Jako předchůdce vany by se daly označit dřevěné necky či kádě. Vany se do Evropy dostaly až s nástupem renesance. Součástí domácností se ale stala až začátkem 20. století. Výběru vany bychom měli věnovat zvýšenou pozornost, nejedná se o krátkodobou věc, kterou bychom po čase vyměnili, protože nás omrzela. Nejde o cenu vany, ale především stavební práce a úpravy, které nás s pořízením nové vany čekají. Vanu je proto třeba vybrat tak, jako by to měla být ta poslední.

Výběru vany by mělo předcházet důkladné měření, plánování a neukvapený výběr. Důležitá je především kvalita materiálu, pohodlnost, ale také třeba prostor koupelny, jaký máme k dispozici. Nejmenší lze pořídit od délky 100 cm. Takto malé vany jsou hlavně sedací, ale je v nich stále požitek z napuštěné vany. V zásadě by délka vany měla být stejná jako vaše výška od paty po ramena, abyste si mohli opřít obě nohy o stěny vany. Moc dlouhá vana není pohodlná, protože se člověk nemůže zapřít. Největší uživatelský komfort však nabízí vana polorohová či rohová.

Jaký zvolit materiál?
Nabídka materiálů je stejně široká, jako napríklad barevná škála, nabídka tvarů a velikostí. Také je mnoho výrobců, takže i kvalita se může mírně lišit. Z výběru materiálu plynou i vlastnosti van, proto dobře zvažte, jaký požadavek preferujete.Každý máteriál má svá pro a proti. O to je výběr ještě složitější.


Smaltovaná vana
životnost
odolná proti nárazu a poškrábání
při napuštění vany udrží vodu déle teplou
vyrobena ze 100 % recyklovatelného materiálu
barevná a tvarová stálost
- omezená nabídka tvarů
- vyšší cena u atypických tvarů a rohových verzí

Akrylátová vana
cenově dostupná
široká nabídka tvarů
snadná manipulace
životnost dle norem EU 20 let
- náchylná na poškrábání
- pevnost

Vana z litého materiálu
přesné tvary, umožňující vanu zapustit plně do obkladu
barevná stálost
nosnost
odolnost
životnost minimálně 30 let
- vyšší cena

A jakou vanu si tedy pořídit pro dva?

„Existují samozřejmě velkorysé vany pro dva, na které je ale potřeba větší prostor. Koupi předem zvažte a pořiďte pouze v případě, že se ve vaně opravdu často budete koupat dva. Taková vana má totiž velkou spotřebu vody. Navíc se vám může stát, pokud používáte bojler, že váš stávající nebude mít dostatečnou kapacitu na její naplnění. V každém případě lze pořídit i vanu menších rozměrů, ale se středovým umístěním odpadu, tak aby nikdo nemusel „sedět na špuntu“. Stejně tak je dobré umístit baterii na střed vany, aby nepřekážela při ležení“. Krásně se bude v prostoru vyjímat i volně stojící vana. Hodí se ale jen do větších koupelen kvůli potřebě dostatečného prostoru před a za vanou. Pozornost je třeba věnovat i umístění baterie, ta je u ní nejčastěji řešena z podlahy. Kompromisem je vana polorohová, která je obsahově tak akorát, dva se do ní pohodlně vejdou a nezabírá tolik místa.

Opravdovou romantiku přináší RAVAK

Název vany LoveStory II dává tušit, že na vás čeká romantika v moderním pojetí. Jediná asymetrická vana, kde si užijete vzájemnou blízkost a pohodlí. Inovovaná vana LoveStory II navazuje na jednu z nejprodávanějších van RAVAK a vychází znovu z tvaru srdce, ale nechává zároveň vyniknout čisté linie a kvalitu materiálu. Ikonický model LoveStory skýtá příběh o lásce, bezpečí, emocích a harmonii. Akrylátová asymetrická dvoumístná vana LoveStory II je ideální naplnění vašich představ o romantice. Umožní vám sdílet zážitky ze společné koupele ve fyzické blízkosti přímo vedle sebe. Asymetrické umístění vany výhodně pracuje s prostorem.

rozměry: 139 x 196 cm
materiál: litý akrylát
varianta vyztužení: LA - sklolaminát
objem: 360 l
provedení: levé a pravé (L/R)

Záruka je 10 let, pokud použijete originální podpory (nožiček) RAVAK pro daný typ vany v souladu s montážním návodem. K dispozici jsou i doplňky: podpora, čelní panel či vanový odtokový komplet.

Maximální pohodlí od firmy RIHO

Velký rozměr, a tím pádem i pohodlí, luxus, odpočinek a především očekávanou romantiku, můžete očekávat od modelu Savona firmy RIHO. Rozměry jsou 190 x 130 cm a objem 530 l. Instalační výška 60-65 cm, součástí vany je i černý podhlavník AH18. Vana značky RIHO je vyrobena z akrylátu (PMMA) a je zpevněna polyesterem se skelným vláknem. Dno vany je vyztužené dřevotřískou. Akrylát je probarvený v celém průřezu. Materiál a konstrukce vany poskytuje nejen maximální pohodlí ale i další hodnoty, které očekáváte od příjemné relaxace ve dvou.

Také druhý model - SOLID SURFACE RIHO TOLEDO přináší možnost romantiky ve dvou. Velikost je 160 x 110 cm a objem je 300 l. U této vany je i další výhoda. Pokud hledáte změnu, najdete jí v barevném provedení. Z široké škály barev SIKKENS si můžete vybrat vámi oblíbenou barvu. RIHO lakuje tyto vany 4x z vnější strany, vnitřní strana zůstává bílá matná.

DURAVIT PAIOVA vana která by v paneláku zabrala celou koupelnu

Rohová vana, kterou vytvořila úspěšná designérská skupina Eoos, je skutečnou revolucí koupelen, nabízejí dostatek prostoru. Důmyslné volitelné doplňky, kontejnery na kolečkách, madla a podhlavník. Odstíny dřeva jsou k dispozici ve všech barvách, aby vyhovovaly každému nábytku Duravit. Díky svému neobvyklému tvaru nabízí Duravit Paiova dostatek prostoru pro neomezený požitek z koupání.

TECHNICKÉ PARAMETRY:

Délka: 1800 mm
Šířka: 1400 mm
Výška: 460 mm
Hmotnost: 45 kg
Obsah: 315 l
Materiál: 5 mm sanitární akrylát

Také TEIKO má něco pro romantiky

Akrylátové vany SPINELL jsou představiteli moderního a elegantního designu. Za krátkou dobu své existence si vysloužily na trhu se sanitárními výrobky velký respekt, zejména díky svému jedinečnému vzhledu. Jsou charakteristické především svými hladkými liniemi a vnitřním pojetím, které poskytuje nadstandardní prostor. Modely SPINELL mohou být za příplatek dovybaveny čelním krycím panelem a hydromasážními systémy řady ECO a STANDARD. K vanám této řady jsou nabízeny také zajímavé doplňky - madla a podhlavníky, které nejsou standardní součástí výrobku.

Vany SPINELL 160 a hlavně SPINELL 180 jsou navrženy pro společnou koupel dvou osob. Jejich tvary koncepčně vycházejí z van řady MEDEA, se kterými mají i společné některé doplňky. SPINELL 180 však navíc disponuje velkým vnitřním prostorem, který uspokojí celou řadu zákazníků. I v tomto případě jsou akrylátové a mají objem 435 l.

Závěrem nezbývá připomenout, že nejlepší je, si vanu na některém z koupelnových studií Ptáček vyzkoušet.




  • Vana_1
  • Vana_2
  • Vana_3
  • Vana_4
  • Vana_5
  • Vana_6