Swipe to the left

Trendy roku 2023 v koupelnách

Jednoduché linie, hladké rovné plochy, ryzí funkčnost, barevná uměřenost přírodní materiály – víme, co frčí.

Trendy roku 2023 v koupelnách

Křišťálovou kouli nepotřebujeme
Začátek každého roku je spojen s novými plány, je to mezník mezi starým a novým. Každá oblast musí akceptovat moderní trendy a měnící se životní styl. Možná i vy právě plánujete novou koupelnu či rekonstrukci té staré. Křišťálovou kouli pro věštění sice nemáme, ale díky veletrhům a dobré spolupráci s dodavateli už víme, jakým směrem se budou ubírat koupelnové trendy v roce 2023.

Méně může znamenat více
Uhlazený minimalismus, jednoduché linie, hladké rovné plochy, ryzí funkčnost a barevnou uměřenost oceníte především v malých koupelnách. Výraznější dekory a nábytkové systémy, stejně jako asymetrická řešení, většinou prostoru ubírají centimetry a zahlcují ho i opticky, takže sluší spíše rozměrově velkorysým koupelnám. Koncept „méně je více“ ale neznamená rezignaci na vysoké nároky ohledně kvality a stylu. Jednoduchost nebude fádní, zaměříte-li se na výrobce kladoucí důraz na každý detail. V okamžiku kdy realizujete nový projekt, buďte minimalisté, protože je příjemné dovybavovat koupelnu podle potřeby, účelu, měnících se potřeb, například pokud se vám narodí děti.

Kontakt s přírodou
Trendy přírodních materiálů a povrchů se v čase různě proměňuje, především pokud jde o barevnosti, struktury, dekorů i kvantitativního zastoupení v interiéru. Ve skutečnosti se ale jedná jen o drobné nuance, protože spojení s přírodou budeme potřebovat neustále a zejména v prostoru pro relaxaci, kterým koupelna často bývá, mají odkazy na ni své nezastupitelné místo. Neváhejte se obklopit čímkoli, co vám bude připomínat její nadčasové půvaby. Vybírat je z čeho. Například v roce 2022 jsme do nabídky společnosti Ptáček začlenili nového výrobce, který nabízí designová dřevěná umyvadla.

Revoluční materiály
Technická vyspělost umožňuje výrobcům přicházet s mimořádně praktickými materiály, které mají skvělé funkční vlastnosti a posouvají hranice kreativity designérů. Skvělým příkladem je materiál SaphirKeramik. Ten má pevnost srovnatelnou s ocelí a dvakrát větší tvrdost než klasická keramika, dovoluje proto výrobu tenčích stěn a tím i nižší hmotnosti. Navíc je odolný vůči abrazivním prostředkům a oděru, obsahuje převážně přírodní suroviny a na konci jeho dlouhé životnosti může být zcela recyklován.

Inovativní technologie
Sprchování je příjemnější a pohodlnější s moderním přístupem výrobců například v podobě perlátoru kombinujícího vodu a vzduch. Vzduchem obohacená voda totiž dělá kapky plnější, lehčí a měkčí. Výsledkem je perlící sprcha a efektivnější využití vody. Při obsluze zase pomůže tlačítko nahrazující standardní přepínač mezi vývodem vany a ruční sprchou, který se v klidové poloze sám přepne na vývod do vany a zabrání tak překvapení v podobě nežádoucího postříkání.

Sofistikované kombinace
Promyšlený design zařízení i doplňků má potenciál vytvořit z koupelny místo přinášející radost každý den při ranní očistě i večerní relaxaci, takže se opravdu vyplatí do něj investovat. Svou roli vždy hraje souhra linií, funkčnosti, barevnosti a povrchů. Vyplatí se nemísit příliš výrazných prvků, ale nechat vyniknout jen některé z nich, které tak poslouží jako pozoruhodné akcenty. Opravdu zajímavě tvarovaná baterie dokáže pozvednout vzhled i toho nejobyčejnějšího umyvadla.

Fenomenální beton, milovaný kámen
Kombinace dřeva a betonu nebo dřeva a kamene jsou příjemně kontrastním a proto také oprávněně velmi oblíbeným základem koupelen. Méně typickým, ale o to zajímavějším řešením jsou kombinace různých odstínů betonu nebo druhů kamene, popřípadě obou materiálů dohromady. Kouzlo těchto variací spočívá především v tom, že jsou dokonalým podkladem pro celou škálu stylů. Jejich neutralita ale zároveň nenudí vzhledem k rozmanitosti vrstvených struktur nebo odstínů. Přírodní i high-tech materiály, jednoduché linie a kultivovaná estetika se potkávají s vyspělými technologiemi a udržitelným přístupem.

Relaxace, odpočinek, moderní technologie
Vše souvisí se vším. Chcete-li relaxovat a odpočívat, umožní vám to i moderní technologie. Zcela běžné je dnes poslouchat i ve vaně svoji oblíbenou hudbu z reproduktorů, které jsou přímo součástí vany. Tlumené či barevné podsvícení nejen vana, ale i toaletka, či speciální osvětlení koupelny. Pokud chcete soukromý wellness, jsou k dispozici perlivé či vířivé vany či různé sauny. Pohodlí a komfort na toaletě vám poskytne bidetovací či sprchovací WC. Opět jdou trendy ruku v ruce s pohodlím, kvalitou a relaxací. Přesvědčte se o tom v našich koupelnových studiích, kde vám zároveň připravíme grafický návrh, čímž uvidíte podobu budoucí koupelny ještě před samotnou realizací.