Swipe to the left

S Dřevojasem si vyrobíte vlastní kousek koupelny

Zařídíme Vám koupelnový nábytek, který nemá nikdo jiný na světě. Jeho autorem budete Vy!

S Dřevojasem si vyrobíte vlastní kousek koupelny

Kousek z vás
Zatímco v minulosti byl skoro každý domácím kutilem, nyní už stále častěji spoléháme spíše na odborníky. Sdělíme jim svou představu, smluvíme si předběžnou cenu a očekáváme kýžený výsledek. Podobně tomu je, zvažujete-li nákup umyvadla na desku. Pokud si nevyberete z běžně prodávaného sortimentu desek pod umyvadlo, rádi Vám vyjdeme vstříc a podle Vašeho návrhu necháme polici či skříňku pod umyvadlo vyrobit. Tento projekt vznikl ve spolupráci se společností Dřevojas.

Od nápadu k nákresu
Při zařizování nové koupelny se nabízí i řada otázek: „A kam budeme dávat ručníky? A bude tam úložný prostor? Vejdou se nám tam všechny doplňky a potřeby, bez kterých se v koupelně neobejdeme? Jakou barvu zvolit?“. Všechny tyto otázky si připravte spolu s předpokládanými rozměry, představou o materiálu a jeho barvě. Vybírat můžete jakoukoliv barvu ze vzorníku RAL/NCS, v provedení LESK, MAT. Za určitých podmínek je možné v tomto případě vycházet i z individuálního návrhu/dekoru. Samozřejmě není problém si u nás vybrat i samotné umyvadlo na desku. Někdy stačí jen popis, jindy můžete připojit nákres.

Na počátku je vize
Desky mohou být nejen dřevěné, ale třeba i skleněné. Mohou být v prostoru, nebo také v nice.

V tomto případě bude velmi důležité upevnění, aby skříňka velmi dobře držela. Pokud například desku budete montovat na konzole, které upevníte ke stěně, zpozorněte u sádrokartonu. Ten bude muset být zpevněn výztuhami, popřípadě výdřevou.

Pokud plánujete umyvadlovou desku do niky, můžete desku pod umyvadlo doplnit samostatnými šuplíky a vyplnit tak patřičný rozměr niky. U skříňky do niky doporučujeme s objednáním setrvat, než bude nika kompletně hotová. Prostor se totiž po obložení může zmenšit až o tři centimetry. U desky od stěny do stěny jde o milimetry.

Vlhkost nevadí, i když …
Umyvadlové desky jsou ošetřeny speciálním lakem a tím uzpůsobeny pro vlhké prostředí. Přesto to neznamená, že nábytek je odolný trvalému kontaktu s vodou. Stále se jedná o dřevo, a proto by měly být desky otírány od vody a v koupelně by se mělo řádně větrat, tak aby nedošlo k nevratnému poškození zejména u přírodního materiálu. Stejně tak je důležité nevystavovat desky enormním teplotám, přímému slunečnímu svitu a na údržbu používat pouze prostředky, k tomu určené.

Na, pod, nebo s?
Pokud jde o samotná umyvadla na desku, je důležité v kontextu výběru zvážit také konstrukci desky, možnosti instalace, tvaru dle dispozice a především její velikost. Od těchto vstupních parametrů se odvíjí i tloušťka a nosnost dřevěné, popřípadě skleněné desky.

Pro zapuštěnou instalaci „do desky“ volte umyvadla k tomuto účelu určená, tedy zápustná shora nebo zdola. Setkat se také můžeme s umyvadlem polozápustným, kdy přední část mísy umyvadla přečnívá před přední okraj umyvadlové desky. Velmi oblíbené jsou umyvadlové mísy, které se vyrábí v různých tvarech – kulaté, hranaté, oválné, s nebo bez odkládací plochy, stojící samostatně na desce. Pokud použijete umyvadlo nástěnné, dbejte na to, aby mělo broušenou spodní hranu a na desku tak dosedlo bez zbytečných nerovností a mezer.

Nepodceňujte ani výběr armatury
Samotnému projektu také musíte přizpůsobit vodovodní baterii. Ta může být součástí umyvadla s otvorem nebo samostatně volně stojící, která se namontuje přímo na desku vedle umyvadla, popřípadě můžete použít baterii nástěnnou. Také sifon a odpad umyvadla vyžaduje náležitou přípravu před samotnou realizací. Záleží, zda bude sifon vidět a poslouží současně jako designový prvek, nebo zda bude ukryt. V případě skryté montáže nezapomínejte také na eventuální přístup k sifonu, který se může zanést a bude potřeba jej rozebrat a vyčistit.

Neštěstí jménem úložný prostor
Pokud by sestava měla obsahovat zásuvku, lidově řečeno šuplík, doporučujeme ty nejkvalitnější pojezdy. Na každé maličkosti totiž záleží, a tak společnost Dřevojas používá ty z nejlepších, které jsou na trhu k dispozici! Kování od německé značky Hettich. Mají pomalý, a tím pádem i tichý dojezd, jsou testovány na 80 000 cyklů (otevřít/zavřít) a platí na ně doživotní záruka. Mimochodem, nebojte se experimentovat a navrhněte si například dvojšuplík, nebo rozdělený šuplík.

Kam pro desku?
No přeci za námi! Nápadů a myšlenek můžete mít mnoho. Podělte se s nimi a zastavte se v některém našem koupelnovém studiu. Rádi Vašim námětům dáme reálnou podobu a pomůžeme Vám s realizací. Samozřejmě Vám vyjdeme vstříc i s nabídkou dalšího koupelnového vybavení. Deskou pod umyvadlo a umyvadlem samotným to končit nemusí. Vybírat můžete například z tisíců typů a tvarů koupelnových doplňků, zrcadel či poliček. Domluvte si schůzku v některém našem koupelnovém studiu a my se již postaráme o další.

  • Desky Dřevojasem - vyrobíte vlastní kousek koupelny
  • Desky Dřevojasem - vyrobíte vlastní kousek koupelny
  • Desky Dřevojasem - vyrobíte vlastní kousek koupelny
  • Desky Dřevojasem - vyrobíte vlastní kousek koupelny
  • Desky Dřevojasem - vyrobíte vlastní kousek koupelny