Swipe to the left

Pozor, klouže to!

Vydláždit venkovní terasu je i není věda.

Pozor, klouže to!

Na venkovní dlažbu je kladena celá řada požadavků. Například musí být samozřejmě mrazuvzdorná, bezpečná, kvalitní, protiskluzová, odolná. Každý chce mít svůj příbytek co nejkrásnější, ale zároveň je třeba myslet i na bezpečnost. Bezpečnost kromě kvalitní pokládky, nám pak zajistí protiskluz, což je ošetřeno již od výrobce a musí to platit za každého počasí. A vězte, že je to hodnota velmi důležitá. Hrozící nebezpečí či riziko uklouznutí, ošklivých pádů a jejich následků nemůže riskovat nikdo. Nestačí se spokojit pouze s informací, že dlažba je protiskluzová, ptejte se na podrobnosti. Je úplně jedno, zda protiskluzová dlažba bude použita na schodišti průmyslové budovy, v bance, na sportovišti nebo ve vaší koupelně.

Stupně protiskluznosti
Nikdo z nás se nechce bát chodit na vlastní terasu třeba za deště. Jenže to není tak jednoduché, není protiskluz jako protiskluz. Existuje celkem pět stupňů protiskluznosti. Označují se písmenem R a čísly 9 až 13. To ale není vše, ještě musíme uvažovat vlastnosti podlahy, kde se chodí bosou nohou. Tato stupnice protiskluzu se značí písmeny A, B a C.

A jaký typ je vhodný pro vaši terasu?
V prvé řadě záleží na to, jestli máte terasu zastřešenou, pak stačí dlažba s
dlažbu s protiskluzem R10. Pokud je nezastřešená, vystavená rozmaru počasí, pak je třeba vybrat dlažbu, která disponuje alespoň protiskluzem R11 a také protiskluzem B.

Pokud jsou součástí kryté terasy i schody, volte dlažbu s protiskluzem R11 i tam. A ještě jeden tip, někteří výrobci vyrábějí stejnou dlažbu v různých variantách protiskluzů, takže si můžete sladit povrch terasy například s obývacím pokojem.

Z hlediska technologie pokládky můžete pořídit dlažbu tloušťky 1 cm, která se používá pro lepení, anebo můžete zvolit dvoucentimetrovou variantu protiskluzné dlažby na terasu, která se pokládá na terče.

Dvoucentimetrová dlažba snese velké zatížení a při pokládce na terče můžete pod dlažbou vést kabeláž a nemusíte řešit ani přípravu spádu, k tomu pomohou terče. Z nabídky dvoucentimetrových variant si můžete vybrat z naší akční nabídky, zároveň v katalogu získáte bližší informace o způsobech pokládky.