Swipe to the left

Pokud se sejde invence se zkušenostmi

Autorkou nadčasové a elegantní proměny inspirativní koupelny je profesionálka ze světa architektury.

Pokud se sejde invence se zkušenostmi

Moc nás těší, když po zdařené realizaci nás zákazník pozve na prohlídku realizovaného bytu, abychom vám, čtenářům mohli představit novinky a netradiční pohledy z moderního světa architektury. V tomto případě se pokusíme vám zprostředkovat ojedinělou inspiraci, která je unikátní v několika ohledech. Tentokrát se podíváme na realizaci nového interiéru majitelky, která zároveň spolupracovala s architektkou Desira Studio. Společně se rozhodly výrazně změnit design koupelny, a to právě ve spolupráci s námi. Každý přidal něco ze své invence, zkušeností a praxe, až z toho vznikl decentní a elegantně působící mix vybavení, materiálů a barev.

Zvítězil komfort a pohodlí

Koupelna se předělávala v rámci rekonstrukce celého bytu a základní ideou bylo, aby z konceptu nijak nevybočovala a designově na něj navázala .Majitelka si v nové koupelně umístěné vedle ložnice také chtěla dopřát více komfortu, než poskytovala ta původní, která byla především nepraktická. Toto přání bylo i hlavním zadáním pro architektku a zároveň paní domu v jedné osobě.

Správný směr a jasný styl

Spolupráce probíhala hladce, neboť paní Šrámková měla o své koupelně jasnou představu. Po určení barevného konceptu a vytvoření představy o zařizovacích předmětech, přišly na řadu detaily, které se doladily v koupelnovém studiu. I když má koupelna jen 6 m2, díky vhodně zvolené kombinaci obkladů, dlažby a dalšího zařízení, nepůsobí stísněně, naopak je vzdušná a svěží. V koupelně jsou 3 zóny osvětlení – podsvícené zrcadlo, podsvětlené niky ve sprše, u umyvadla je speciální liniové světlo s teplotou svícení denního světla. Na umyvadlové skříňce je posazená oválné keramické umyvadlo Outline značky Vitra, o rozměrech 62,5 × 45,5 × 14,5 cm.

Podařený mix

Co se týká základního barevného ladění, padla volba na kombinaci tmavého a světlého kamene s dřevem. Krásnou kresbu s odstíny kamene tady zastupuje kolekce The Room nádherná dlažba v imitaci břidlice pochází taktéž z továrny IMOLA a nese název Lime Rock. Pocit tepla a zabydlenosti dodává místnosti dekor dřeva, použitý na koupelnovém nábytku a poličkách, jež jsou podle návrhu architektky vyráběné na zakázku. Šperkem, který zdobí koupelnu je kolekce baterií Edition 400 značky Keuco s mosazným kartáčovaným povrchem. U umyvadlové mísy dominuje stojánková páková baterie a prostor sprchového koutu ozvláštňuje minimalistická sprchová souprava.

Praktická bidetovací toaleta

Mosaznou linku drží i police s kovovým rámem a dřevěnými přihrádkami. Aby koupelna vyzněla žensky, ale ne přezdobeně, dovolila si architektka do ní začlenit i „drsnější“ prvky, kterým je třeba sprchová zástěna s posuvnými dveřmi z černých kovových profilů, jež vyráběl zámečník. Za dokonalý objekt považuje majitelka bidetovací toaletu. Bidetovací toaleta Tece One překvapila majitelku nejen funkcemi, ale i designem, který při zavřeném poklopu vůbec neprozrazuje, co se pod ním ukrývá. Zajímavým a praktickým prvkem je také černý žebříkový radiátor značky PMH, který je instalovaný na zeď v netradiční horizontální poloze. Poličky navrhla architektka a nechala je na míru vyrobit od zámečníka. Mosazná kovová konstrukce spolu s dekorem dřeva drží linku celého interiéru.

Přejete si také takovou či podobnou koupelnu. Nechte se inspirovat v našich koupelnových studiích, nechte si i nezávazně zpracovat grafický návrh. Rádi připravíme nejen grafický návrh, ale poradíme i se samotnou realizací. Další zajímavé články a mnoho inspirace najdete i v našem magazínu Ptáček Speciál.

  • special
  • special
  • special
  • special