Swipe to the left

Novinky z ISH 2017 - I.díl Sanita

Připravili jsme pro vás první část reportáže z veletrhu ISH ve Frankfurtu. Pokud vás zajímají trendy v oblasti koupelen máme pro vás přehled aktuálních novinek!

Novinky z ISH 2017 - I.díl Sanita

Hlavní téma veletrhu: Voda a Energie

ISH (Internationale Sanitär- und Heizungsmesse) je z jeden největších veletrhů v oblasti instalací, sanity (koupelen, veřejného a komerčního sektoru) a vytápění. Inspirace a design do koupelny, energeticky úsporné technologie ve vytápění v kombinaci s obnovitelnými zdroji energie šetrnými k životnímu prostředí, chlazení a klimatizace. Více než 2400 vystavovatelů z celého světa prezentuje své nejlepší a nejnovější produkty po dobu 5 dnů, na ploše 250.000m2 výstaviště Messe Frankfurt.

Tenkostěnná sanita, bidetovací wc a nadčasový design

Těmito třemi hesly by se dal shrnout program vystavovatelů v oblasti sanity. Návrat k barevnému řešení a nové matné povrchy a materiály sanitární keramiky a van byly k vidění obecně u většiny výrobců. Některé produkty a série nás zaujaly více a na našem blogu se jim budeme dále věnovat tak, jak jsou postupně zařazovány do našeho sortimentu. Ty ostatní vám alespoň rámcově představíme.

Hüppe volí individuální přístup

Jako první jsme navštívili výstavní prostor společnosti Hüppe, který byl věnován jejich hlavní novince – sérii Solva, o níž jsme vás již informovali minulý týden. Jedná se o bezrámovou a rámovou sérii středního segmentu s celkem 49 variantami dveří a rámů. Koncept je vhodný pro koupelny na míru i v kombinaci s vaničkou EasyStep, s možností dodání přesně požadovaného rozměru. Podkroví, úkosy, výřezy – vše je povoleno. Hüppe EasyFlat je další novinkou, na niž Solva volně navázala. Jedná se o sérii plochých vaniček s možností montáže do roviny, vyráběných ve 4 matných barvách a 15 rozměrech od 90x90 po 180x100 cm a integrovaným krytem sifonu ze stejného materiálu jako tělo vaničky.

Tenkostěnná keramika, kam se podíváš

Z dílny výrobce Laufen (do stejné skupiny patří i česká značka Jika a španělská značka Roca) jsou novinkami oválná tenkostěnná keramika Laufen Ino, a její hranatější příbuzná Laufen Val. Další novinkou je lehce futuristický koncept Laufen Sonar. Ve stejném trendu se prezentoval i český výrobce Ravak se svou novou sérií oválných umyvadel Ravak Moon nebo německý Kaldewei s miskou Miena. Za zmínku stojí i představení nové technologie TitanCeram a série Artis výrobce Villeroy&Boch.

Smaltovaná ocel jako alternativa

Po boomu kompozitních materiálů, jako jsou různé pryskyřicové směsi nejčastěji označované jako „litý mramor“, je to právě smaltovaná ocel, kterou uvádí tradiční výrobce van, společnost Kaldewei, na pole sanitárního vybavení koupelen. Ta na veletrhu prezentovala umyvadla koncepčně doplňující tradiční série van stejného názvu – Cono, Puro, Centro a Silenio. Technologie smaltované oceli o síle 2mm (vaničky a umyvadla) a 3,5mm (u van) je na první pohled k nerozeznání od jiných typů materiálů. Díky mechanické odolnosti a množství designových tvarů je plnohodnotnou variantou klasické keramice nebo litému mramoru. Zajímavá je i možnost výběru z až 13 barevných variant povrchu některých produktů.

Design i bezpečí pro ploché vaničky

Podezdívkám již odzvonilo. Nové technologie výroby s sebou nesou i nové, a nutno říci efektivnější, možnosti montáže. Na míru vyráběné vaničky Hüppe EasyStep a nové EasyFlat, dodávané v několik barevných a povrchových úpravách, jsme již zmínili. Bezpečí se věnují především v Kaldewei, kde rozšířili řadu sérií s volitelným částečným i celoplošným Anti-slipem o možnost výroby vaniček s povrchem Kaldewei Secure Plus. Technologie s klasifikací bezpečnosti protiskluzové úpravy R10 je součástí celé plochy povrchu smaltovaných extra plochých sprchových vaniček. Dalším zástupcem velkých a tenkých formátů vaniček je společnost Ideal Standard se svou vaničkou UltraFlat. Tuto kapitolu uzavřeme sortimentem pro nejnáročnější zákazníky v podání značky Villeroy&Boch se sérií tenkých vaniček Subway Infinity a designové vaničky Viprint s možností potisku.

Bidet v toaletě

Stále častěji vyhledávané a z hlediska prostoru komfortní řešení je vhodné tam, kde je poptávka po perfektní hygieně, ale chybí dostatek prostoru. Své modely prezentovala Roca v podání technologie In-wash, GROHE se svým wc Sensia® a GEBERIT s řadou AquaClean. Představením svého konceptu keramické toalety TeceOne ohlásil rovněž tradiční dodavatel instalací a sprchových žlabů Tece vstup mezi plnohodnotné výrobce koupelnového vybavení.

Pokud se chcete dozvědět více o aktuálních trendech, sledujte náš blog, přihlaste se k odběru zpravodaje nebo si domluvte schůzku s naším specialistou na kterémkoliv z našich koupelnových studií. V následujícím týdnu představíme prezentované novinky v oblasti vodovodních armatur a sprchových systémů.

  • Koupelny Ptáček: Novinky z ISH 2017 - I.díl Sanita
  • Koupelny Ptáček: Novinky z ISH 2017 - I.díl Sanita
  • Koupelny Ptáček: Novinky z ISH 2017 - I.díl Sanita
  • Koupelny Ptáček: Novinky z ISH 2017 - I.díl Sanita
  • Koupelny Ptáček: Novinky z ISH 2017 - I.díl Sanita