Swipe to the left

Několik rad pro panelákové koupelny

S rekonstrukcí panelákové koupelny vám rádi poradíme, máme bohaté zkušenosti.

Několik rad pro panelákové koupelny

Panelové domy už dávno nejsou jen proklínané „králíkárny“ z dob minulých. Jde o praktické bydlení, kde se nemusíte starat o topení, vodní zdroje či odpady, kromě jejich údržby. Skýtají mnoho možností úprav, jsou zdrojem řady projektů, které jsou výzvou pro kreativce, neboť největším panelákovým problémem je nedostatek místa. Proto jsme pro vás připravili několik základních rad, které se budou hodit při rekonstrukci vaší panelákové koupelny.

Barvy

V koupelně bez okna víc než jinde platí známé pravidlo. Tmavší barvy interiéru dodají stísněnost, naopak světlejší barvou dodáte prostoru vzdušnost. Toto pravidlo se netýká jen obkladů a dlažeb pro panelákové koupelny, v tomto duchu s rozvahou vybírejte i koupelnový nábytek.
Tip: vaši koupelnu prosvětlí dobře umístěná světla.

Hry s optikou

Interiér opticky rozšíří dobře zvolená velikost obkladu a dlažby. Na stěny se dnes nejčastěji používá obdélníkový obklad o velikosti 30 x 60 cm. Naopak podlaze sluší formát čtverce 60 x 60 cm. Pro sprchové kouty, zástěny apod. doporučujeme volit transparentní sklo, které působí prostorněji, než skla s neprůhlednou úpravou.
Tip: čím větší obklad, tím méně spár a tím méně údržby.

2 v 1

V panelákové koupelně dobrou službu udělají prvky tzv. dva v jednom. Řeč je například o vaně, která je doplněná o vanovou zástěnu a funguje zároveň jako sprchový kout. Velmi dobrou volbou je i galerka, tedy skříňka, která v sobě skýtá úložný prostor a zároveň slouží jako zrcadlo. Pokud zvažujete bidet, můžete dnes použít bidetovací klozet či sólo spršku a opět ušetříte tolik potřebné místo. Když prostor není kde „ukrojit“, můžeme doporučit „zkrácené WC“, funkčnost změněná není, ale v paneláku se každý centimetr počítá.
Tip: zamyslete se nad pračkou a sušičkou v jednom.

Vybírejte s předstihem

Koupelnu řešte s předstihem. Rychlost výběru samozřejmě záleží na vás a vaší rozhodnosti, počítejte ale s tím, že některá sanita, vybavení a doplňky být skladem nemusí a jejich dodací doba může být i měsíc a půl. Doporučujeme koupelnu řešit tři měsíce před plánovanou realizací. Budete tak mít čas na klidný výběr.
Tip: stejně tak plánujte i samotnou rekonstrukci, dobré montážní firmy mají často plno. Pokud ale zvolíte solidní firmu, můžete mít hotovo do 10 ti dnů.

Více inspirace

Nechte si poradit od našich koupelnových specialistů na některém Koupelnovém studiu Ptáček. Přijďte se inspirovat a dohodněte si schůzku v termínu, který vám vyhovuje nejvíce. Máte pak jistotu, že se odborníci budou věnovat pouze vám. Nechte si zpracovat grafický návrh, protože ten se velmi přiblíží výsledné realizace. Na něm uvidíte, zda se vaše sny dají zhmotnit. Pokud ještě nemáte vybranou realizační firmu, i v tomto rozhodování vám pomůžeme. Pro realizaci vám doporučíme firmu , která by měla být zárukou, že vše proběhne podle vašich představ.

  • Panelak 1
  • Panelak 2
  • Panelak 3
  • Panelak 4
  • Panelak 5
  • Panelak 6
  • Panelak 7
  • Panelak 8
  • Panelak 9
  • Panelak 10