Swipe to the left

Návštěva námi realizované koupelny

Poznatky z realizace koupelny, která vznikla ve spolupráci s koupelnovým studiem Ptáček, nám prozradila čtyřčlenná rodina z moravské metropole.

Návštěva námi realizované koupelny

Poznatky a zkušenosti
Vše začíná přáním, rozhodnutím, projektem, realizací a je jedno, zda jde výstavbu domu či realizaci koupelny. Důležité jsou i poznatky, zkušenosti, inspirace. Abychom vám předali poznatky a zkušenosti z realizace nové koupelny, kterou jsme kompletně vybavili, navštívili jsme mladou rodinu, bydlící v městě pod Špilberkem. Nechali nás nahlédnout do svého soukromí.

V harmonické shodě
Manželé si budovali své druhé společné bydlení, při kterém vycházeli z již nabytých zkušeností a zažitých potřeb. Výhodou bylo především to, že mají stejný vkus, na všem se dokonale shodli a co nevybírali společně, to si odsouhlasili. Shoda také panovala na výběru partnera, který by připravil návrh, dodal vybavení a případně pomohl s realizací. Naše koupelnová studia byla schopná nabídnout všechny tyto služby.

Pomohly cenné zkušenosti
I v novém domě chtěla mít Dita s Pavlem, stejně jako v tom původním, dvě koupelny. Jsou čtyřčlenná rodina, proto se hodí jedna koupelna v přízemí a druhá v patře domu. Je to pro ně standard, který všechny dokonale uspokojí. Navíc počítají s tím, že jednu z koupelen si časem „osvojí“ děti.

Když byly hotové stavební úpravy a začal se řešit styl interiéru, manželé věděli, že by se chtěli přiklonit k přírodním materiálům, které dodají domu útulno a příjemné teplo. Předchozí bydlení měli laděné do chladnějšího designu, a to už nechtěli, proto změna stylu. Stejný nádech hodlali vtisknout i koupelnám.

Kam pro koupelny?
Ohledně výběru dodavatele zařízení koupelen měl jasno Pavel. Dal na doporučení stavbyvedoucího, který doporučil naše koupelnová studia Ptáček.

Velkou výhodu měli v tom, že se jim líbí se podobné věci, a tak když Dita ukázala na vybrané obklady, Pavel ukázal nezávisle na ní, na tu samou sérii. Díky tomu, že jsou na studiu vkusně zařízené prostorné kóje se vzorovými koupelnami, měli manželé snazší rozhodování. Objevili tam totiž koupelnu, která byla zařízená v podobné barevné kombinaci, jež se shodovala s jejich představami. Díky této konkrétní představě vše šlo jak na skluzavce. Velmi jim pomohl i lidský přístup našeho specialisty v koupelnovém studiu Ptáček, který jejich představy v grafickém návrhu koupelny zhmotnil a přivedl k dokonalosti. Oproti návrhu architekta, který pracoval se světlými barvami, nasměrovali v našem koupelnovém studiu Ditu s Pavlem k tmavším odstínům s dekorem kamene, které lépe odpovídal jejich požadavku na přírodní styl. Záměrně vybrali kombinaci dvou velikostí, jejichž skladba ve finále dělá prostor atraktivnější a vzdušnější.

Sázka na dřevo
Hřejivý pocit dodává oběma koupelnám dřevěný nábytek skládající se z masivní umyvadlové desky a úzké spodní skříňky, která kopíruje tvar desky. Jednoduchý a čistý design drží i zrcadlová skříňka. Důrazný akcent vyvolává ve větší koupelně černý otopný žebřík, který na sebe poutá pozornost. O další teplo se stará podlahové topení.

Vana či sprchový kout, nejlépe oboje
O tom, zda si pořídit vanu či sprchový kout, bylo rozhodnuto ihned. Pavel se rád koupe ve vaně, Dita si zase dopřává osvěžující sprchu. Aby byl dodržen čistý design koupelny, vybrali prostornější sprchový kout bez vaničky, se zapuštěným odtokovým žlabem. Také vana má krásné čisté linie se zaoblenými hranami. Pohodlí při ranní špičce zajišťují dvě umyvadlové mísy posazené na desce. Jednolitou plochu na zdi „rozbíjí“ vestavěné a efektně nasvícené niky. Koupelna v přízemí domu je vybavená skromněji, a to sprchovým koutem a umyvadlem, posazeným na umyvadlové skříňce. Obklad na zdi je stejný jako v horní koupelně, ale dlažba je světlá. Velmi povedeným prvkem je zde velká vestavěná skříň s nepravidelně členěnými dvířky.

Cesta za inspirací
V závěru naší návštěvy jsme poděkovali za pozvání i návštěvu s výkladem. To dalo vzniknout těmto řádkům, které mohou být návodem i pro další zákazníky, kteří se rozhodují pro novou koupelnu či chystají její rekonstrukci. Obecně platí, že inspirace není nikdy dost a pokud je jí dostatek, rozhodně to usnadní výběr. Zastavte se na některém našem koupelnovém studiu Ptáček a věřte, že se vám cesta za inspirací vyplatí.

  • Dřevěné povrchy kontrastují s betonovou šedou.
  • I pro menší rodinu jsou vhodná dvě umyvadla.
  • Prostorná vana je zárukou relaxace.
  • Dřevěné povrchy kontrastují s betonovou šedou.