Swipe to the left

Kousek přírody v koupelně

Dřevěná umyvadla vás překvapí originalitou i čistotou zpracování.

Kousek přírody v koupelně

Většina z nás chce mít doma alespoň část přírody. Může to být větvička ve váze, dřevěná dekorace, obložení z palubek, dřevěná podlaha… A co si část přírody umístit i do koupelny? Pokud inklinujete k přírodním materiálům, rozhodně si všimněte produktů české společnosti Wooden Vision, která se zaměřila na návrh a výrobu netradičních, prvotřídně zpracovaných dřevěných produktů do koupelen, sauny a podobně.

Mimořádná je proto nabídka umyvadel, mýdlenek, polic či doplňků. Mezi použitými dřevinami jsou tuzemské i exotické dřeviny. Třešeň, jabloň, švestka, dub, ořech, ale i například zebrawood, což je exotická dřevina.

Každý kus dřeva, ze kterého bude následně umyvadlo nebo vana, je originál, který prochází pečlivou kontrolou. Ta zajišťuje, že dřevo nemá žádné vady. Samotná výroba se pak opírá o ty nejmodernější technologie, které ve Wooden Vision neustále inovují. Firma se navíc může pochlubit tím, že jde především o ruční výrobu každého produktu. Základem je stabilizace masivního dřeva. Díky ní získá dřevo doživotní odolnost proti veškerým nežádoucím vlivům a je možné jej použít při styku s vodou, aby ani léty neztratilo své osobité přírodní kouzlo.

Stabilizace, tedy zvěčnění, je proces, kdy se střídá tlak a podtlak, přičemž dochází k proniknutí speciální pryskyřice do celého objemu dřeva. Následnou polymerací dojde ke stabilizování a zacelení dřeva.

Tato prvotřídní technologie posouvá firmu mezi přední specialisty v oboru zpracování dřeva. Stabilizace totiž zabraňuje poškození dřeva vodou nebo běžnými hygienickými prostředky a jeho pozdějšímu praskání. Při testech se výrobek opakovaně střídavě extrémně zchlazuje a zahřívá do vysokých teplot. Zatímco nestabilizované dřevo se poškodí, upravené výrobky působí, jako by ani testem neprošly. Tento způsob zpracování tak umožňuje vyrábět nejkvalitnější kusy, určené do koupelen, WC, saun, a to vše se zárukou 5 let.

V závěru výrobního procesu se na povrchovou úpravu dřeva používá moderní nanotechnologie laku, která se také stále zdokonaluje. Každý kus z dílny této firmy tak disponuje dokonale hladkým povrchem s minimální přilnavostí vodního kamene a vysokou odolností proti chemikáliím.

Firma se dále zabývá zakázkovou výrobou nejen dřevěných umyvadel, van, skříněk a stolů, ale i drobnějších doplňků, jako jsou reprezentativní dřevěné nádoby na chlazení sektu, vybavení saun a podobně. Koupelnové zařízení můžete navíc vždy doladit nejrůznějšími dřevěnými dekoracemi a doplňky pro zútulnění prostoru.

Přijďte do našich koupelnových studií a pořiďte si originál.