Swipe to the left

Koupelna pro děti

Umyvadla a toalety pro děti nemusí být pouze ve školách a školkách.

Koupelna pro děti

Dítě má ve školce jiné umyvadlo než doma
Každý, kdo má děti, zná situaci, kdy si dítě, pokud si jde umýt ruce, podkládá nohy schůdkem, nouzově lavorem. Doma nebo u babičky jsme si na takový jev zvykli, ale v předškolních zařízeních se to praktikovat nedá. Málokdo si totiž uvědomuje, jak obtížné je pro děti používání běžné koupelny. Výrobci proto myslí i na děti různého věku a řada z nich nabízí dětský nebo junior program, kde najdete mnoho výrobků určených do škol, dětských oddělení nemocnic a podobně. Všude tam musí mít na zřeteli pohodlí a maximální bezpečnost pro dětské uživatele.

Přizpůsobte koupelnu dětem
Mnohaletou praxi se sanitou pro děti má značka KOLO, která je nově součástí skupiny Geberit. Jejich program pro nejmenší se jmenuje Nova Pro Junior a umožňuje dětem bezpečné a pohodlné mytí. Mezi její přednosti patří: menší vyložení umývátka pro snadnou dosažitelnost baterie, kombinace umývátka s polosloupem, nižší klozet s ergonomicky tvarovaným sedátkem. Do dětských koupelen jsou vhodná i ostatní umyvadla malých rozměrů KOLO, například ze série Rekord. Dále také oválná i pravoúhlá umyvadla Nova Pro. Na WC můžete použít Nova Pro volně stojící klozet s hlubokým splachováním, nebo závěsný klozet Keramag Kind. Výška umyvadla by se měla vždy přizpůsobit věku dítěte. Podle ČSN 73 4108 pro děti do 3 let je to 400-430 mm od podlahy, pro děti předškolního věku 500 mm a pro děti školního věku 600-750 mm od podlahy.

Barevné doplňky oživí koupelnu
Koupelnovou sérii Nova Pro Junior lze vhodně kombinovat s keramickými výrobky Nova Pro a Nova Pro Pico. Zatímco sanitární keramika je glazovaná bílou barvou, umyvadla lze doplnit o polosloup z ušlechtilé oceli v chromovém nebo červeném provedení a v červené, žluté nebo zelené barvě může být i sedátko na toaletu. To je samozřejmě s antibakteriální úpravou.

Provedení zaručuje maximální hygienu
Také společnost JIKA má co nabídnout. Každodenní hygienu může dětem zpestřit řadou šikovných doplňků. Program pro malé uživatele se jmenuje Jika Baby. Stává se vítaným oživením pro novostavby a rekonstrukce mateřských škol. Základem jsou umyvadla, umývátka a stojící klozety. Mezi nejprodávanější výrobky této řady patří dětské klozety Baby, které doplňují duroplastová sedátka s antibakteriální úpravou v bílé, zelené či žluté barvě curry. Promyšleně tvarované sedátko Baby udrží okolí klozetu čisté za každé situace. Sedátko bez poklopu se vždy objednává zvlášť. K samostatně stojícím klozetům Baby doporučuje výrobce použití podomítkového systému JIKA – typ SK. Na keramické výrobky Jika poskytuje prodlouženou záruku 10 let.

Nezapomínejte na bezpečnost
Nejde pouze o to, jak přizpůsobit koupelnu potřebám dětí, ale především je důležitá bezpečnost. Rádi poradíme, na co si dávat pozor, aby i u vás vznikla bezpečná koupelna pro děti, o které píšeme na jiném místě. Pro minimalizování rizika je třeba udělat maximum.

Návrh pro snadnější realizaci

Pokud plánujete nebo přímo realizujete výstavbu či rekonstrukci dětského sociálního zařízení nebo koupelny, neváhejte se na nás obrátit. Využijte možnosti spolupráce a návrhu řešení od našich specialistů na koupelnových studiích Ptáček. Pomůžeme Vám vybrat ty nejvhodnější produkty z našeho katalogu produktů, vhodné obklady, dlažby a doplňky. Zpracujeme 3D návrh včetně rozložení jednotlivých prvků. Jsme tu pro Vás, přijďte se o tom přesvědčit sami a navštivte jedno z našich téměř 60 koupelnových studií po celém Česku. Neztrácejte čas, zarezervujte si přesný čas pro vaši nezávaznou konzultaci.

  • Koupelna pro děti 1
  • Koupelna pro děti 2
  • Koupelna pro děti 3
  • Koupelna pro děti 4
  • Koupelna pro děti 5