Swipe to the left

Jak vybrat podomítkové baterie

Rozhodujete se, zdali zvolit podomítkovou variantu baterie či klasickou nástěnnou?

Jak vybrat podomítkové baterie

Při výběru vodovodní baterie si můžete ověřit své rozhodovací schopnosti. Jen málokterý koupelnový sortiment disponuje tak širokou škálou. Vybírat můžete mezi bateriemi nástěnnými, podomítkovými, vanovými, sprchovými, umyvadlovými, dřezovými, barevnými, designovými, bidetovými, senzorovými, termostatickými a kdovíjaká kritéria ještě budete zohledňovat. Jednoznačná kuchařka pro výběr neexistuje, protože do hry vstupuje cena, kvalita, výrobce, design a především účel. V základní orientaci však rádi pomůžeme. Pro vaše snadnější rozhodování vám přinášíme shrnutí zásadních výhod a nevýhod nástěnné a podmítkové baterie.

+ Design
Baterie, které umístíte pod omítku, jsou bezpochyby hezčí. Skryje se vše, co nemá být vidět, zůstane pouze designová páka s rozetou. Pokud Vašemu oku sedí kulaté tvary, dobrou volbou je řada Essence v případě hranatých baterií doporučujeme řadu Eurocube. Nevyhovuje chromové provedení? Nevadí! Dnes výrobci nabízejí širokou škálu barev. Například Kludi nebo Hansgrohe.

Tip: Pokud pořizujete baterie do celé koupelny, doporučujeme volit stejného výrobce a stejnou sérii. Dosáhnete tak uceleného designu.

+ Údržba
Na rozdíl od nástěnné baterie nemá podomítková žádné záhyby, které by se nedali očistit. Stačí očistit páku baterie, rozetu a je hotovo. Pro jednoduchou údržbu doporučujeme matné povrchy, které lépe skryjí nečistoty.

+ Místo
V malém sprchovém koutě oceníte jak je baterie tenká a nepřesahuje do prostoru před sebe. Zkrátka, už žádná nepříjemná rána do žeber.

+ Oprava
Už dávno neplatí, že musíte rozkopat půl koupelny při jakékoli závadě. Kvalitní baterie vydrží desítky let, a pokud přeci jen k poruše dojde, většinu oprav lze provést jednoduše sundáním vrchního dílu baterie.

+ Hodí s i k vaně
Málo se ví, že podomítkové baterie jsou vhodné i pro napouštění vany. Na stěně budete mít jen hezkou baterii a vana se bude napouštět přepadem, tedy pomocí speciálně upraveného vanového sifonu, tedy žádný zbytečný výtok na zdi.

Na co si dát ale pozor především?

- Prověřte místo
Pro instalaci podomítkové baterie je nutné instalovat podomítkové těleso. Většinou potřebuje tloušťku stěny okolo 15 cm. Minimální instalační hloubka pro podomítkové těleso je 7,5 cm. Záleží ale, co je za stěnou kvůli hluku, v případě, že tam máte ložnici, tak by stěna měla být silnější, například 10+10 cm.

Pozor, tělesa a baterie mezi sebou nejsou kompatibilní. Například, pokud jste zakoupili podomítkový díl Hansa, budou na něj pasovat pouze vrchní díly Hansa.

- Vyšší pořizovací cena
Nenechejte se odradit vyšší pořizovací cenou, odměnou vám bude dlouhá životnost baterie.

V naší nabídce naleznete kvalitní výrobce, se kterými neuděláte chybu.Vzhled baterií, použité materiály i využití v samotné koupelně si můžete prověřit v našich koupelnových studiích Ptáček. Koupelnoví specialisté vám poradí a představí novinky i osvědčené značky.

  • podom_bat_1
  • podom_bat_2
  • podom_bat_3
  • podom_bat_4
  • podom_bat_5