Swipe to the left

Jak si vytvořit domácí wellness koupelnu?

Kdo by si nepřál mít domácí lázně pro chvíle odpočinku a relaxace.

Jak si vytvořit domácí wellness koupelnu?

Výstavba domácího wellness centra je sice nemalou investicí, bude vás ale dlouho těšit. Pro vaši inspiraci přinášíme přehled různých zařízení a jejich vlastností.

Vana jako základ domácí wellness koupelny
Vířivky postupně získávají nezbytné místo ve výbavě domácností hned z několika důvodů. Perličková koupel nebo hydromasáž prostřednictvím trysek ovlivní např. lymfatický systém. Pulzující tlak vody pak vede k celkovému uvolnění a harmonizaci těla i mysli, zároveň dokáže stimulovat samoléčebné procesy organismu.

Pro zařizování domácího spa můžeme doporučit produkty od renomovaného výrobce Jacuzzi. Ať už si totiž vyberete hydromasážní vanu či jakoukoli z nabízených vířivek, objevíte nový rozměr relaxace. Levnějším, avšak ne tak komplexním řešením, jsou také hydromasážní systémy, které lze instalovat do libovolné vany.

Hydromasážní box Jacuzzi představuje vyšší level relaxace
Japonská firma Jacuzzi® prezentuje i několik typů sprchových hydromasážních boxů. Jejich doménou kromě kvality, moderního designu a špičkové technologie, je vytříbená estetika a vysoká úroveň sprchování. Trysky Jacuzzi® dávají možnost vybrat si různé programy hydromasáže, a to šíje a beder, kdy trysky masírují nejnapjatější místa zad, účinnou hlubokou masáž Shiatsu s programy Tonic a Relax. Při nich jde o sekvenční masáž, kde si volíte preferovanou rychlost. Jacuzzi® Cromodream® vám umožňuje zvolit si ze 6 základních barevných tónů, které voda rozptýlí na tělo. Zážitek je tím ještě intenzivnější. Sprchový box Jacuzzi® tak poskytuje relaxaci pro tělo i pro duši. Elektronický řídicí systém s dotykovou obrazovkou Jacuzzi® umožňuje přístup k mnoha funkcím sprchy, například program turecké lázně či hydromasáže jediným dotykem.

I hydromasážní panel nebo sprcha odvedou kvalitní práci
Hlavové sprchy dokážou díky přepínání trysek vykouzlit různé druhy přírodních jevů - od jemné mlhoviny deštných pralesů až po simulaci prudkého deště s masážním efektem. Jsou dostupné v mnoha provedeních včetně maxi-formátů o rozměru až 1 m2. Někteří výrobci doplňují sprchové systémy světelnými diodami pro využití blahodárných účinků chromoterapie. Světlo i barvy totiž ovlivňují naše pocity, nálady a energii. Totéž dokáže i hudba, proto je například systém GROHE F Series osazen hudebními reproduktory. Dalšími užitečnými prvky v rámci wellness koupelny jsou také sprchové panely či vertikální sprchové systémy umožňující sprchování vleže.

Léčba horkem i v domácím spa
Základem domácích lázní může být pro mnohé též sauna. Při pobytu v ní dochází k uvolňování endorfinů, má pozitivní vliv na dýchací cesty, uklidňuje činnost srdce, podporuje regeneraci svalstva, ladí hormonální funkce a působí jako prevence proti nachlazení. Vybírat můžeme mezi různými druhy, nejčastěji se však setkáme s infrasaunou či finskou saunou.

Infrasauna využívá k přenosu tepla na tělo právě infračervené paprsky. Oproti tradičním saunám nemusí být teplota v infrasauně tak vysoká (přibližně 40-60 °C). Finská sauna je oproti tomu charakteristická nízkou vlhkostí vzduchu (10–20 %), ale vysokou teplotou (60–120 °C). Nacházejí se v ní kamna s kameny, které lze pro zvýšení vlhkosti polévat vodou. Z naší nabídky můžeme doporučit saunu Inipi, která je nenáročná na montáž a splní i ty nejnáročnější požadavky.


Svět vůní v ráji designu
Ošetření těla je vhodné doplnit o uklidnění mysli. K tomu dopomůže kvalitní přírodní kosmetika a esenciální oleje. Vůně mají relaxační, povzbuzující, nebo léčivé účinky a aromadifuzéry, které lze použít pro uvolnění esencí do prostoru, dokážou domácí wellness skvěle doplnit i jako nepřehlédnutelný doplněk. Design wellness koupelny hraje totiž také klíčovou roli. Nelze tedy opomenout ani klidné barvy obkladů a dlažeb v kombinaci např. s dekorem přírodního dřeva. Právě ono příjemné prostředí je pro odpočinek velmi důležité.

Dopřejte si kdykoliv relax a pohodlí ve vašem vlastním domácím spa, jen pár kroků od obývacího pokoje. Hledáte-li inspiraci, obraťte se na naše koupelnové specialisty, kteří vám v jakémkoli z našich koupelnových studií poradí s výběrem vhodné kombinace respektující váš prostor a technické či finanční možnosti.