Swipe to the left

Jak na velkou koupelnu

Rozměrná místnost nabízí spoustu místa pro kreativitu a realizaci všech koupelnových přání.

Jak na velkou koupelnu

Velmi často se na našem webu zabýváme panelákovými či malými koupelnami obecně. Už jsme vám poradili „Jak na malou koupelnu“ nebo „Jak na panelákovou koupelnu“, ale zatím jsme se nevěnovali velké a prostorné koupelně. Řeknete si, že to není problém, protože se sem vše vejde, ale ona i velká koupelna musí mít svoji koncepci. Jak ale při zařizování koupelny s velkorysými rozměry správně postupovat a na co si dát pozor?

Vše začíná návrhem
Velký koupelnový prostor svádí podle odborníků, k přehnané kreativitě a zároveň k podceňování přípravy návrhu. Často se totiž zdá, že koupelna nabízí dostatek místa a snese změny na poslední chvíli. Není to ale tak. Jak bude koupelna uspořádána a rozdělena je nutné vědět před zahájením všech prací. Proto jste zváni do našich koupelnových studií, kde vám hned na počátku připravíme 3D grafický návrh.

První návrhy by měly vycházet z dispozice a množství uživatelů, stejně jako počtu koupelen v domě. Už v projektu majitelé domů velmi zohledňují koupelnu pro dospělé, pro děti, popřípadě pro návštěvy. V rámci plánování si ale rozdělte koupelnu do tří částí, a to zónu s umyvadlem, část s WC a bidetem a relaxační zónu disponující vanou, sprchovým koutem a případně vířivkou, nebo třeba infrasaunou.

Jsou to drobnosti, ale …
Přestože před plánováním nové koupelny získáte řadu informací, je řada drobností, které byste neměli opomenout. Například platí pravidlo, že nejsnáze přístupnou částí musí být umyvadlo, které je z hlediska frekvence nejpoužívanější. Ideální je jeho umístění poblíž dveří a to tak, aby bylo snadno dosažitelné bez překážek. Pokud máte větší rodinu, předejdete ranním frontám u koupelny instalací dvou umyvadel vedle sebe, popřípadě dvojumyvadlem, které už samo o sobě disponuje odkládací plochou. Ušetří vám čas a nervy. Ranní neshody může způsobit jedna toaleta v domě, a to v koupelně.

WC zónu je vhodné umístit v prostoru mimo dohled ode dveří. Místo by mělo poskytovat dostatečný pocit soukromí a zároveň by nemělo být v bezprostřední blízkosti vany. Pokud není koupelna členitá a není možné využít kout nebo umístění toalety za rohem, řešením je její oddělení skleněnou nebo zděnou příčkou. Jestliže máte dostatek prostoru, vybavte tuto zónu nejenom toaletou, ale také bidetem. Skvělým řešením je sprchovací WC, které poskytuje služby bidetu a tvarem odpovídá toaletě. Sprchovací toaleta nabízí rychlou a snadnou hygienu a také maximální komfort.

Sprcha nebo vana
Zatímco sprchový kout nabízí rychlé osvěžení, vana poslouží k odpočinku a relaxaci, ocení jí také vaše děti, které se rádi „cachtají“ ve vaně.
Nemůžete se rozhodnout mezi sprchou a vanou? Pokud máte dostatek prostoru, zahrňte obě varianty, uvidíte, že každá bude spolehlivě plnit svoji funkci. Disponuje-li vaše budoucí koupelna velkým prostorem, je možné využít samostatně stojící vany, které se rázem stanou dominantním prvkem koupelny.

Vše má své místo
Velká koupelna skýtá místo pro umístění rozměrnějšího koupelnového nábytku. Kromě skříňky pod umyvadlem a zrcadlové skříňky lze využít i závěsné úložné prostory, skříňky se zásuvkami či rozměrnější policové systémy s místem nejenom pro osušky, ale i dekorace. Ještě lepší uspořádání zajistí sofistikované organizéry.

Dokonalost stojí na detailech
Perfektní koupelnu tvoří detaily a u velkých prostor to platí dvojnásob. Pečlivý výběr si proto zaslouží i dlažba a obklady, a to nejenom kvůli sjednocenému vizuálnímu stylu koupelny, ale i pro odlišení zón. Citlivé kombinace materiálů a barev zóny decentně vymezí a zároveň zútulní atmosféru v koupelně. Důležité je také množství světla – do místnosti by měl správně proudit dostatek denního světla, i na něm je totiž závislý pocit z okolního prostředí a zároveň psychická pohoda člověka. Umělé osvětlení, ať už stropní bodové nebo vrchní či boční přisvícení zrcadel, taktéž dokáže podtrhnout členění prostoru. Praktické je zvolit takové, jehož intenzitu si přizpůsobíte podle potřeby. Důležité jsou doplňky, které dotváří styl a mají nezastupitelný účel, ať už jde o mýdlenku, sklenky na zubní kartáčky, různá madla, držáky a háčky.

Několik konkrétních tipů
Samostatně stojící vana z kolekce Palomba je speciálně vyvinuta pro ještě větší pohodlí při dlouhých a horkých koupelích. Její tvar poskytuje oporu pro záda, ale i hlavu a zaručuje značné pohodlí. Její minimalistický design vynikne především v prostornějších koupelnách. Vana disponuje skrytým přepadem a speciální konstrukcí pro snadnější instalaci.

Praktické dvojumyvadlo z kolekce Val se sníženou odkládací plochou snadno zapadne do každé moderní koupelny. Jeho nadčasový design se jen tak neomrzí a kvalitní materiál zajišťuje dlouhodobou životnost. V prostoru je možné jej instalovat jako samostatný prvek či ho doplnit skříňkou s výsuvnými zásuvkami. Odkládací plocha s reliéfem poskytuje dostatečný prostor pro kosmetiku či hygienické potřeby pro dvě osoby.

Závěsný klozet a bidet z kolekce Kartell by Laufen, se pyšní perfektně dotaženým designem ve všech směrech. V případě, že si vyberete sprchovací toaletu, budete překvapeni naší nabídkou i cenami.

Celou koupelnu vybavíte našimi výrobky, které si prohlédnete v našich koupelnových studiích. Zároveň vám naši koupelnoví specialisté připraví 3D grafický návrh, spočítají množství obkladů a dlažeb, které budete potřebovat k realizaci vašich projektů. Stačí si domluvit schůzku a budeme se věnovat pouze vám.