Swipe to the left

Inspirace z Rakouska

Jak může dovolená ovlivnit vzhled vaší budoucí koupelny? Je to jednoduché.

Inspirace z Rakouska

Cestujte a zkoumejte, kde je vám dobře. Inspirujte se, poznávejte. Třeba se i vám na základě inspirací podaří tak hezká koupelna jako manželům z Litoměřic. Dokonce si vysnili i finskou saunu v domě a sen se jim vyplnil. Poznejte i vy jejich cestu.

Společná práce ve studiu

Pětičlenná rodina jezdí pravidelně na jedno oblíbené místo do Rakouska. V zimě se všichni věnují lyžování a v létě vyrážejí na túry do malebné horské krajiny. Po sportovním výkonu si zvykli na chvilky relaxace v sauně a na blahodárné povzbuzení osvěžující sprchy. A právě tam si řekli, že by se jim moc líbila zrovna taková koupelna, kterou zde využívají. Byla zařízená v příjemném přírodním stylu, který kombinuje dřevo a tmavou matnou barvu. A protože jsou velcí příznivci saunování, chtěli si kompletní model rakouské koupelny se saunou přenést k sobě domů, protože ji často navštěvují.

Do sauny ale nechodí společné, což je pro rodinu „žrout“ času a také se ochuzují o chvíle strávené pohromadě. Bylo tedy rozhodnuto. Po 15 letech se manželé pustili do rekonstrukce koupelny. V bytě mají hned dvě, a tak nebyl problém jednu v klidu předělat. Prostor byl daný a představa jasná, tak se mohlo jít nakupovat. Díky doporučení na litoměřické studio Koupelny Ptáček vyrazili manželé právě tam. Podle plánku a základní myšlenky o vzhledu koupelny přímo na místě vybrali veškeré vybavení a nechali si udělat vizualizaci. Společně pak ve studiu doladili detaily a vzali si z Koupelen Ptáček doporučení na řemeslníky.

Finská sauna byla tím hlavním, co si majitelé chtěli do nové koupelny dopřát. Zbytek už ladili podle koupelny, kterou si vyhlédli na dovolené v Rakousku. Nestandardně úzký sprchový kout se zalamovacími dveřmi je umístěný v nice. Muselo to tak být kvůli sauně, která se do koupelny vešla přesně na milimetr.

Relax a design musí být v souladu

Nová koupelna získala další centimetry díky tomu, že se zrušila malá chodbička, která do ní původně vedla. Zlikvidovalo se také veškeré staré zařízení včetně obkladů, dlažby a vany. Aby byl prostor vzdušný a napomáhal požitku z relaxace, klasickou finskou saunu, kam se vejde celá rodina, situovali manželé do rohu místnosti. Vpravo vedle ní umístili sprchový kout se zalamovací skleněnou zástěnou, velkou hlavovou sprchou, ruční sprchou a podomítkovou pákovou baterií. Prostor koutu je na úkor sauny trošku užší, než bývá zvykem, ale nikomu z rodiny prý to nevadí. Sauna byla totiž přednější. K vytápění a sušení osušek slouží chromovaný trubkový radiátor. Do maličké místnosti už se toho víc nevešlo, a tak funkci veškerých úložných prostor plní světlá dýhovaná závěsná skříňka s výsuvnými zásuvkami.

Na původním místě zůstala jen toaleta, která je od vchodu decentně oddělená polopříčkou, pokrytou obklady s dřevěným dekorem. Naproti ní je zavěšená umyvadlová skříňka v dekoru světlého dřeva. Na skříňce je posazené keramické umyvadlo. Antracitový obklad si majitelé mohli dovolit i díky tomu, že celá jedna stěna koupelny je prosklená, takže do koupelny dopadá hodně denního světla. Je odtud také pohodlný vstup do zimní zahrady a na terasu. Přímo ze sauny se tak při odpočinku můžete kochat i krásnými výhledy na okolní zvlněnou krajinu Českého středohoří.

Možná i vy uvažujete o nové koupelně či adaptaci té původní. Dejte na doporučení manželského páru z Litoměřicka, ale daleko cestovat nemusíte. Pokud nemáte dostatek místa a milujete saunování, nabídneme vám parní box. Přijďte si k nám pro grafický návrh nové koupelny na některé z více jak 60-ti koupelnových studií.