Swipe to the left

Černá elegance v koupelně

Jde o barvu, která v určité kombinaci může být nejen elegantní, ale i tajemná či smyslná, což dokazuje švýcarský výrobce SanSwiss.

Černá elegance v koupelně

Bylo v minulosti období, kdy koupelny zářily barvami. Následovalo období hygienicky čisté bílé a nyní si opět pozvolna nachází barvy cestičky do našich koupelen. Více se experimentuje s tvary, glazurami, politurami, povrchovými úpravami. Zkrátka koupelny opět dostávají barevný nádech.

Dříve dominovaly koupelnám pastelové barvy, doplněné výrazně barevnými doplňky. Jen málokdy se mezi použitými barvami objevila černá. Dnes je tomu jinak, což dokazuje svojí nabídkou řada firem, například společnost Sanswiss.

Ta boduje v konkurenci dalších výrobců stále populárnější Walk-in zástěnou BLACK LINE. Výrazné tvary, geometrické dělení a působivé černé linie propůjčí zařizovanému prostoru metropolitní a moderní vzhled. Walk-in zástěna dodá koupelně zcela nový rozměr a porušuje zažité standardy v interiérovém designu. Walk-in zástěny jsou ideálním řešení pro sprchování v loftových bytech v industriálních budovách. V rámci série BLACK LINE nabízí SanSwiss i vanové zástěny.

Potěší jimi především milovníky nadčasových vanových zástěn zbožňující kombinaci černé a bílé. A hlavně majitele menších koupelen, kteří mají doma pouze vanu a zároveň touží po sprchování a nechtějí si při něm postříkat vodou celou koupelnu.

BLACK LINE – geometrie & avantgarda

Černá barva je tajemná, elegantní a smyslná. A právě černá barva inspirovala designéry společnosti SanSwiss při vývoji sprchových zástěn BLACK LINE. Kromě vanových zástěn zde naleznete jak klasické sprchové kouty ANNEA, SOLINO, TOP LINE S, tak i Walk-in zástěny EASY Loft v netradičním provedení – s černým sítotiskem nebo fólií na přední straně skla.

Kombinací jemných linií, tvarů a proporcí, vytvořili konstruktéři dokonalou kompozici, která harmonicky ladí s každým interiérem. Sprchové zástěny BLACK LINE, jsou určeny především pro lidi, kteří vyznávají eleganci, moderní design a především prvotřídní kvalitu.

Walk-in zástěny EASY v elegantní matné černé

Sprchové zástěny typu Walk-in představují moderní a jednoduché řešení sprchového koutu. Výhodou takzvaného bezdveřového řešení, kdy máte pouze jednu pevnou skleněnou stěnu s elegantním černým profilem, je bezbariérový vstup do sprchového koutu, velká šířka vstupu s maximálním prostorem pro relaxaci, jednoduchá montáž a snadná údržba. Čeká tak na vás maximální relaxace při sprchování i další zmíněné přednosti

SanSwiss vyrábí Walk-in zástěny EASY ve velkorysé výšce 2000 mm a standardních šířkách od 800 mm do 1400 mm. Walk-in EASY v čirém skle lze dodat i v šířce 1600 mm. Kombinace nadčasového čirého skla a atraktivní černé matné barvy dodává sprchovým zástěnám punc luxusu. Kompaktní vyrovnávací profil v černé barvě výrazně zjednodušuje montáž. I v případě nerovných zdí ve vaší koupelně. Walk-in zástěna je ukotvena stabilizační vzpěrou, která zajišťuje optimální stabilitu zástěny. Volitelně lze dodat i rohovou vzpěru. Obě vzpěry jsou také v elegantní černé barvě.

Osmimilimetrové bezpečnostní sklo je vybaveno antiplakovou úpravou Aquaperle – vynikající ochranou proti vodnímu kameni. Ta snižuje usazování nečistot a vodního kamene na skle a tím značně usnadňuje údržbu skla. Díky této úpravě stékají vodní kapky ze skla dolů a neusazují se na něm. Na skle může zůstat jen několik malých kapek, které lze jednoduše setřít stěrkou SanSwiss nebo bavlněným hadříkem či houbičkou.

Instalace WALK-IN zástěn od společnosti SanSwiss je možná na plochou vaničku nebo přímo na dlažbu. Obě řešení mají své výhody. Walk-in zástěna nejvíce vynikne přímo na podlaze se zabudovaným odtokovým žlabem nebo podlahovou vpustí. Pro zákazníky, kteří preferují jednolitou podlahu, která přechází volně do sprchového koutu, doporučujeme jednoznačně řešení bez vaničky. Koupelna vypadá opticky větší a prostornější. Ne všem však je příjemný kontakt bosých nohou s podlahou, což mnohdy může ovlivnit celkový pocit ze sprchování.

Ze sortimentu SanSwiss doporučujeme sprchové vaničky ILA a MARBLEMATE. Sprchové vaničky jsou vyrobeny z kvalitního litého mramoru, tlumí hluk a poskytují tepelnou izolaci. Lze je nainstalovat na podlahu nebo na nožičky s předním panelem. Umožňují pohodlný vstup do sprchy. Dvoukomorový sifon s vysokou průtočností, který je umístěný pod lineárním krytem, lze snadno čistit. Sprchové vaničky splňují kritéria EN 14527:2016, tato norma mimo jiné ošetřuje i stabilitu dna (možné zatížení až do 150 kg), čistitelnost, bezproblémové vypouštění vody a odolnost proti změnám teploty a chemikáliím.

Pokud potřebujete s vaší realizací poradit, neváhejte nás kontaktovat. Naši specialisté Vám rádi a ochotně pomohou. Všechny naše produkty si můžete objednat na kterémkoliv z našich koupelnových studií Ptáček. Na každém studiu vám rovněž proškolení specialisté poskytnou potřebné informace k nabízenému sortimentu a doporučit nejvhodnější řešení pro Vaše potřeby. Pokud máte zájem o realizaci, pomůžeme Vám a doporučíme vhodnou montážní firmu.