Swipe to the left

5 věcí, které by neměly chybět v moderní koupelně

Rádi poradíme se stylově vyváženou moderní koupelnou.

5 věcí, které by neměly chybět v moderní koupelně

Stylově vyváženého interiéru moderní koupelny docílíme výběrem sanitární keramiky a nábytku ze stejné designové řady. Tak budeme mít jistotu, že celek bude harmonicky ladit. Aby koupelna splňovala všechny nároky, které se na ni kladou, kromě samotného designu jsou při jejím zařizování důležité i další faktory.

Dostatek úložného prostoru
Chcete, aby vaše koupelna působila vždy uklizeně? Zařiďte ji vhodným koupelnovým nábytkem. Jedna skříňka se zrcadlem nad umyvadlem postačovat jednoznačně nebude (možná jen pro „single minimalistu“). Kosmetické přípravky a pomůcky, bez kterých se při každodenní hygieně neobejdete, vystavené bez ladu a skladu vždy budí dojem nepořádku. Není nic jednoduššího, než je schovat za dvířka skříněk a do zásuvek.

Je tady Geberit Selnova Square
Praktickou stránku soupravy zrcadlové skříňky s výklopnou poličkou, umyvadla a umyvadlové skříňky ze série Geberit Selnova Square ocení i majitelé malých koupelen. Dostatek úložného prostoru, kompaktní řešení a nábytek s čistými liniemi jsou ideálním základním konceptem do moderní koupelny.

Praktická a ekonomicky výhodná souprava nábytkového umyvadla a umyvadlové skříňky Geberit Selnova Square nabízí dostatek prostoru pro hygienické potřeby, které používáme denně a potřebujeme je mít vždy po ruce. Výsuvné kontejnery umyvadlových skříněk je možné vybavit přihrádkami, které vám pomohou udržet přehled a pořádek. Zásuvky se zavírají tiše a měkce. Další úložný prostor si podle potřeby můžete postavit z bočních skříněk různých rozměrů. K dispozici jsou až čtyři dekory: bílá s vysokým leskem, matná láva a ořech hickory ve světlém i tmavším provedení.

Na barvě záleží
V koupelně strávíme v průměru pět let života. O to důležitější je správný výběr barvy, která i v tomto prostoru hraje podstatnou úlohu. Platí, že elegance a nadčasové barvy jsou víc než momentální trend. Vedle oblíbených klasických bílých dekorů, jejichž velkou předností je výrazová neutrálnost, stojí přírodní barvy a dekory, které dokážou přispět k příjemné relaxační náladě v koupelně.

Bílý nábytek dodává koupelně punc čistoty. Výhodou neutrálního dekoru koupelnového nábytku Geberit Selnova Square je, že umožňuje kombinaci se všemi barvami i materiály.

Kromě dřevěného dekoru a neutrální bílé jsou trendové odstíny šedá i černá. Ale pozor, výsostné právo na ně nemají jen velké a světlé koupelny, klidně si je můžete dovolit i v těch menších. Speciální řada Geberit Selnova Compact, která je určena do malých koupelen, nabízí kromě rozměrově kompaktní toalety (zasahuje do prostoru pouze 49 cm) a umyvadélek v hranatém i rohovém provedení i úzkou umyvadlovou skříňku v tmavém dekoru matné lávy.

Hygienické povrchy
Přestože vědecké studie už prokázaly, že toaletní mísy nejsou tím „nej“ místem, kde se bakterie nejvíce koncentrují, přece jen je třeba při výběru WC mísy či bidetu respektovat hygienické hledisko, s čímž úzce souvisí i náročnost údržby. Při nesprávně tvarované míse, a zejména při úsporném splachování, je větší riziko, že se mísa neopláchne celá. WC mísy a bidety koupelnové série Geberit Selnova s technologií splachování Rimfree nemají žádný splachovací okraj, za kterým se v těžko dostupných místech usazuje špína a bakterie. Rimfree WC mísy mají naopak jednolitý hygienický povrch, který se lehce a rychle čistí.

Kvalitní nábytek
U koupelnového nábytku platí zásada, že musí být odolný vůči vlhkosti a musí mít lehce udržitelnou povrchovou úpravu. V opačném případě se může pod vlivem vlhkosti kroutit, nafouknout, dokonce plesnivět. Koupelnový nábytek Selnova Square je vyrobený ze silně komprimované trojvrstvé dřevotřísky a je odolný proti vlhkosti. Navíc, modulární systém umožňuje poskládat nábytek podle vlastních potřeb. Pro celou sérii je charakteristický štíhlý a odlehčený design.

Správné osvětlení
Koupelna si žádá promyšlené osvětlení, přesněji vhodnou kombinaci centrálního s doplňkovým. Neméně důležité jako centrální osvětlení je v koupelně i osvětlení zrcadla. To může mít podobu samostatných lamp umístěných po obou stranách zrcadla, případně nad ním, nebo může být integrované přímo do zrcadla či zrcadlové skříňky. Tvář je tak osvětlená přímo, bez zbytečných stínů, což ocení zejména ženy při líčení. Vybírejte si světelné zdroje, které jsou podobné dennímu světlu, v neutrální nebo studené bílé barvě (4000 až 6000 K).

Zrcadlové skříňky Geberit Option představují inovativní koncept zahrnující přímé i nepřímé osvětlení. LED světelný zdroj je umístěný ve vrchní i spodní části skříněk. Součástí může být senzorový spínač, zvětšovací zrcadélko, elektrická zásuvka s USB portem a magnetický držák.

Inspirujte se
Namísto dalšího popisu jednotlivých výrobků, vás srdečně zveme do našich Koupelnových studií Ptáček, kde si můžete prohlédnout i další výrobky Geberit, přesvědčit se o jeho přednostech a zjistit, jak vypadají z blízka. Rádi vám zároveň navrhneme koupelnu na míru a poradíme, co je dalšího „v kurzu“.

  • Geberit_selnova_galerie_1
  • Geberit_selnova_galerie_2
  • Geberit_selnova_galerie_3
  • Geberit_selnova_galerie_4
  • Geberit_selnova_galerie_5